Een leven lang leren

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCO211

Excursie naar Antwerpen

Excursie naar Antwerpen
Cursuscode: KCO211

Dagexcursie alleen te boeken voor mensen die hebben deelgenomen aan de lezing op 10 april 2019.
Tijdens de excursie gaan we een aantal lokaties bekijken die in de lezing op woensdag 10 april worden besproken. Van het Begijnenhof lopen we langs de Nieuwe Beurs naar de cultuur-historische drukkerij van Plantin Moretus, oorspronkelijk uit de 16e eeuw. Na ons bezoek en lunch, een rondleiding door de O.L.V. Kathedraal, met beroemde schilderijen van Rubens. Na een wandeling langs het Stadhuis en de Oude Beurs een bezoek aan de Barokke St.Pauluskerk, vol met kunstschatten. Na nog een kort bezoek aan de  Carolus Borromeus Jezuïetenkerk, vernoemd naar de inspirator van o.m. de Pausen Johannes XXIII, Johannes Paulus II en Franciscus I, weer terug naar het Station.

Docent: Dhr. A. Engelfriet
Inlichtingen: arcengel@iae.nl

Woensdag 17 april 2019
1 excursie van 8 uur aanvangstijd 09:00
Prijs: € 36,00
Dhr. A. (Aad) Engelfriet

Kosten zijn exclusief lunch, entreegelden (in 2017: ca. € 10) en treinkaartjes, maar incl. rondleidingen door de docent.
De excursie is alleen te boeken voor mensen die hebben deelgenomen aan de lezing op woensdag 10 april.
Het definitief reisschema hoort u tijdens de lezing op 10 april, de docent vertrekt met deelnemers vanaf station Eindhoven (ruim voor 09.00 uur!) via Roosendaal:
De excursie gaat altijd door, u dient goed ter been te zijn.
Maximum aantal deelnemers: 15, minimum 7.

09:00 - 17:00
Inschrijving geopend >
A. (Aad) Engelfriet
A. (Aad) Engelfriet
Geldroppenaar, webmaster van een van de grootste Nederlandstalige geschiedenis websites met soms 200.000 unieke bezoekers per maand, stadsgids voor ca. 20 steden, cultureel-historisch reisleider voor landen als China, Tibet, Mongolië, Oezbekistan, maar begeleidt ook veel reizen naar zijn favoriete vakantieland Groot-Brittannië, o.m. Koning Arthur reizen en reizen naar Schotland.