Een leven lang leren

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCO062

Filosofie in de praktijk

Filosofie in de praktijk
Cursuscode: KCO062

"Filosofie in de praktijk: nadenken over hedendaagse onderwerpen"

In de krant lees je veel meningen, iedereen vindt wel wat. Maar hoe kun je tot een dieper begrip komen over hedendaagse onderwerpen zoals vrijheid van meningsuiting, immigratie, euthanasie, de rol van de overheid, etc? In deze cursus staan geen meningen of standpunten centraal. We volgen dus de Socratische methode: niet het komen tot 'het juiste antwoord' (als dat al bestaat) is belangrijk, maar het leren begrijpen waar een mening vandaan komt, welk wereldbeeld zich daarachter verschuilt en hoe we onze eigen blik kunnen vergroten. Geen discussies dus om te zoeken naar een beter standpunt, maar we zullen de focus leggen op gesprekken om beter te leren nadenken. Met steeds een filosofisch kader om te zorgen voor verdieping en verruiming.

Met veel ruimte voor eigen inbreng, de onderwerpen van de bijeenkomsten zijn deels afhankelijk van de inbreng van de deelnemers. 

Dinsdag 2 april 2019
6 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 160,00
Mw. N.M. (Nicole) des Bouvrie

De 1ste les betaalt u voor het lesmateriaal: € 15,- aan de docent.

19:30 - 22:00
Locatie: Buurtcentrum De Rondweg (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
N.M. (Nicole) des Bouvrie
N.M. (Nicole) des Bouvrie
Dr. Nicole des Bouvrie is freelance filosofe. Ze studeerde sociologie en psychologie in Utrecht, en behaalde daarna een master filosofie in Nijmegen. Ze is in de hedendaagse filosofie gepromoveerd in 2015, en werkt zo'n zes jaar als zelfstandig filosofe. Nicole geeft les in praktische filosofie aan een kunstacademie en werkt als onderzoeker aan verschillende universiteiten. Daarnaast schrijft ze (filosofische) fictie en filosofie, in het Nedelands, Engels en Duits. In Maart 2018 is haar eerste Nederlandstalige boek verschenen bij uitgeverij Damon: 'Diagnose van de moderne filosoof: waarom filosofen gek zijn'.