Een leven lang leren

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCO081

Luisteren naar Klassieke Muziek

Luisteren naar Klassieke Muziek
Cursuscode: KCO081

Luisteren naar Klassieke Muziek, najaar 2018
De wereld van de klassieke muziek is onbegrensd en je hebt geen paspoort nodig om een muzikale reis te beginnen. Het is wel handig als er een reisleider met je meegaat, een gids die je vertelt wat je hoort, waar je op moet letten en je de weg wijst naar wat de moeite waard is. Spelenderwijs komt er van alles langs, stijlperioden, componisten, orkesten en muzikale begrippen. Eenmaal onderweg wordt  er natuurlijk veel geluisterd. Door combinatie van weten en luisteren ga je zelf ontdekken welke klassieke muziek  jij mooi vindt, want klassieke muziek is er in alle maten en soorten. De cursus is geschikt voor iedereen, ook als je hem al eerder hebt gevolgd. De wereld van de klassieke muziek is zo groot dat er elk jaar en elke cursus weer andere werken aan de orde komen. 
Lesmateriaal: Voor elke les is er een reader beschikbaar. De kosten hiervan (niet verplicht) zijn € 3,- voor drie lessen

Docent dhr. Joop de Weger
Inlichtingen: j.de.weger1@kpnplanet.nl

Extra:Voor wat betreft de cursus in het najaar 2018:De mogelijkheid bestaat om mee te gaan naar een concert op zondagmiddag 11 november in het Muziekgebouw Eindhoven. Introducees zijn welkom. Informatie en  bestellen van kaarten (mogelijk tot 1 oktober 2018) bij de docent  (0411-685749/j.de.weger1@kpnplanet.nl). Bij voldoende belangstelling is een korting van € 7,50 per plaats van toepassing.
Voor wat betreft de cursus in het voorjaar 2019:De mogelijkheid bestaat om mee te gaan naar een concert op donderdagavond  21 februari 2019 in het Muziekgebouw Eindhoven. Introducees zijn welkom. Informatie en  bestellen van kaarten (mogelijk tot 1 Januari 2019) bij de docent  (0411-685749/j.de.weger1@kpnplanet.nl). Bij voldoende belangstelling is een korting van € 7,50 per plaats van toepassing.oende belangstelling is een korting van € 7,50 per plaats van toepassing.

Maandag 14 januari 2019
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 64,00
Dhr. J. (Joop) de Weger
Voor elke les is er een reader beschikbaar. De kosten hiervan (niet verplicht) zijn € 3,- voor drie lessen.
Extra:
Voor wat betreft de cursus in het najaar 2018:
De mogelijkheid bestaat om mee te gaan naar een concert op zondagmiddag 11 november in het Muziekgebouw Eindhoven. Introducees zijn welkom. Informatie en bestellen van kaarten (mogelijk tot 1 oktober 2018) bij de docent (0411-685749/j.de.weger1@kpnplanet.nl). Bij voldoende belangstelling is een korting van € 7,50 per plaats van toepassing.

Voor wat betreft de cursus in het voorjaar 2019:
De mogelijkheid bestaat om mee te gaan naar een concert op donderdagavond 21 februari 2019 in het Muziekgebouw Eindhoven.
Introducees zijn welkom. Informatie en bestellen van kaarten (mogelijk tot 1 Januari 2019) bij de docent (0411-685749/j.de.weger1@kpnplanet.nl).
Bij voldoende belangstelling is een korting van € 7,50 per plaats van toepassing.
10:00 - 12:00
Locatie: Gemeenschapshuis de Ronde (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
J. (Joop) de Weger
J. (Joop) de Weger
Joop de Weger geeft al twintig jaar cursussen �Luisteren naar Klassieke Muziek� en lezingen aan Volksuniversiteiten en andere culturele organisaties. Klassieke muziek is zijn grote passie. Door zelf veel met muziek bezig te zijn ontdekt hij nog steeds voor hem nieuwe muziek. Zijn enthousiasme voor klassieke muziek deelt hij graag met anderen. In zijn lessen maakt hij gebruik van geluid en beeld. De wereld van de klassieke muziek is onbegrensd en je hebt geen paspoort nodig om een muzikale reis te beginnen. Het is wel handig als er een reisleider met je meegaat, een gids die je vertelt wat je hoort, waar je op moet letten en je de weg wijst naar wat de moeite waard is. Spelenderwijs komt er van alles langs, stijlperioden, componisten, orkesten en muzikale begrippen. Eenmaal onderweg wordt er natuurlijk veel geluisterd. Door combinatie van weten en luisteren ga je zelf ontdekken welke klassieke muziek jij mooi vindt, want klassieke muziek is er in alle maten en soorten. De cursus is geschikt voor iedereen, ook als je hem al eerder hebt gevolgd. De wereld van de klassieke muziek is zo groot dat er elk jaar en elke cursus weer andere werken aan de orde komen. Facultatief is er voor cursisten en hun introducees de mogelijkheid om mee te gaan naar een concert van de Philharmonie Zuid-Nederland in Eindhoven op zondagmiddag 11 november. Meer informatie tijdens de les.