Grenzeloos leren

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCO060

Inleiding in de filosofie

Inleiding in de filosofie
Cursuscode: KCO060

In deze introductie cursus zullen we een aantal van de grote filosofische stromingen gaan bekijken. En wel door gebruik te maken van verhalen. Al eeuwenlang worden verhalen gebruikt om dingen uit te leggen. Verhalen laten immers moeilijke materie tot leven komen. In deze cursus zullen we aan de hand van verhalen verteld door schrijvende filosofen en filosoferende schrijvers een rondgang door de filosofie maken. 
Elke cursusdag staat er ander verhaal centraal, welke we samen zullen gaan bestuderen om ons te verdiepen in de filosofie. We zullen een aantal heel bekende maar ook wat minder bekende filosofen gaan bekijken. 

Docent: Mevr. N. des Bouvrie
Inlichtingen: nicole.nobyeni@gmail.com

Dinsdag 18 september 2018
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 213,00
Mw. N.M. (Nicole) des Bouvrie

De 1ste les betaalt u voor het lesmateriaal: € 15,- aan de docent.

19:30 - 21:30
Locatie: van Maerlantlyceum (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
N.M. (Nicole) des Bouvrie
N.M. (Nicole) des Bouvrie
Dr. Nicole des Bouvrie is freelance filosofe. Ze studeerde sociologie en psychologie in Utrecht, en behaalde daarna een master filosofie in Nijmegen. Ze is in de hedendaagse filosofie gepromoveerd in 2015, en werkt zo'n zes jaar als zelfstandig filosofe. Nicole geeft les in praktische filosofie aan een kunstacademie en werkt als onderzoeker aan verschillende universiteiten. Daarnaast schrijft ze (filosofische) fictie en filosofie, in het Nedelands, Engels en Duits. In Maart 2018 is haar eerste Nederlandstalige boek verschenen bij uitgeverij Damon: 'Diagnose van de moderne filosoof: waarom filosofen gek zijn'.