Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCUKUN1

Rond 1900: Kunstgeschiedenis najaar 2019

Rond 1900: Kunstgeschiedenis najaar 2019
Cursuscode: KCUKUN1

In deze cursus besteden we aandacht aan de beeldende kunst uit de periode 1860-1930: de tijd dat de traditionele kunsten en de avant-garde zij-aan-zij bestonden.

De volgende onderwerpen komen aan bod: Auguste Renoir, Berthe Morisot, Mary Cassatt (impressionisten), Jopie Moesman en het Nederlandse surrealisme.

Daarnaast besteden we aandacht aan de volgende tentoonstellingen: Bauhaustextiel (zomertentoonstelling Tilburg), Monet (Den Haag), Sprezzatura (Assen), nazi-design (onder voorbehoud, Den Bosch), Migranten in Parijs (Stedelijk Amsterdam), Constantin Brancusi (Brussel).

Docent: Carla van Bree
Inlichtingen:carlavanbree@home.nl  www.kunst-oog.nl

Dinsdag 24 september 2019
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 134,00 plus € 13,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. C. (Carla) van Bree
14:15 - 16:15
Locatie: Gemeenschapshuis de Ronde (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
C. (Carla) van Bree
C. (Carla) van Bree
Kunst is een eigenaardig ding. Je kunt het niet eten, het geeft geen warmte. Toch is er blijkbaar een noodzaak om het te maken, te bekijken en te begrijpen. Wat mij aantrekt in kunst is de schoonheid, maar ook het verhaal erachter, en het altijd ongrijpbare wat niet uit te leggen is. Door te verwoorden, ideeën en informatie uit te wisselen met anderen hoop ik daar iets dichter bij te komen. Zelf ben ik geen kunstenaar, al heb ik het ooit wel geprobeerd, dus het blijft spannend en uitdagend. Van jongs af aan heb ik belangstelling gehad voor kunst. Aanvankelijk vooral om het zelf te maken. Daarom volgde ik na de middelbare school de opleiding van docent tekenen aan de kunstacademie van Tilburg. Voor de klas heb ik maar kort gestaan. Ik besloot verder te gaan studeren aan de universiteit van Utrecht, waar ik de studie kunstgeschiedenis afrondde. Ondertussen gaf ik al een paar cursussen en daar trof ik een publiek dat zeer geïnteresseerd was. In de loop van de jaren breidden die cursussen zich steeds meer uit. Inmiddels geef ik les in Eindhoven, Den Bosch, de regio Tilburg en Nijmegen. Ook geef ik rondleidingen in het Tilburgse museum voor hedendaagse kunst, De Pont. Wat me aantrekt in het lesgeven aan de Volksuniversiteit is het publiek dat graag iets wil weten en de vrijheid die ik heb in het samenstellen van mijn programma. Daarin komen de cursisten en ik elkaar overigens al jaren tegen, want in Eindhoven bestaat inmiddels een vaste groep trouwe bezoekers.