Grenzeloos leren

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCO200

Wandeling: Geheimen van Den Bosch!

Wandeling: Geheimen van Den Bosch!
Cursuscode: KCO200

We gaan kijken naar de stad door de ogen van Jeroen Bosch.  De oude binnenstad van Den Bosch verbergt namelijk veel geheime boodschappen, die zichtbaar worden als je weet hoe je er na moet kijken.
De geschiedenis van ’s-Hertogenbosch heeft namelijk best veel mystieke kenmerken achtergelaten, de zwanenbroeders, de vrijmetselarij en de Gaffelbroeders, waren alom vertegenwoordigd in ’s-Hertogenbosch en deels ook actief tijdens het leven van Jeroen Bosch.Wist u dat Den Bosch in vroegere tijden, het Rome van het noorden werd genoemd?Weet u waarom de draak naar het centrum kijkt, hij moet toch de stad tegen indringers beschermen en daarom juist de  andere kant opkijken, en de indringers afschrikken?Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom, er op het stadhuis een windvaan in de vorm van een zwijnenkop staat?Is het u bekend waarom het Puthuis op de markt op die plek staat en niet in het midden van de markt?Waarom is het standbeeld van Jeroen Bosch verplaatst?
Als je door hoofdingang De Sint Jan binnenkomt, is aan de linkerkant de Mariakapel, waarom niet aan de rechterkant? We bezoeken ook het gekkeneind en de muurfresco’s van Jeroen Bosch.We gaan op zoek naar symbolen en tekens van de Zwanenbroeders, Gaffel broederschap, Vrijmetselaars, de leylijnen en drakenlijnen, die in de stad te vinden zijn en hun invloed uitoefenen, op markante plaatsen en straten, in het centrum. Deels kunnen we die ook meten met de wichelroeden, zodat ze meer zichtbaar worden. Na een korte kennismakings workshop, kun je deze dan ook meten.
Iedereen met of zonder kennis van symbolen of architectuur kan er aan deelnemen.

Docent: Dhr. J. Faber
Inlichtingen: Jlfaber@hetnet.nl, www.aardremedie.com

Zondag 14 oktober 2018
1 wandeling van 2 uur aanvangstijd 10:30
Prijs: € 25,00
Dhr. J. (Jules) Faber

De materiaalkosten bedragen € 4,- dat is inclusief het gebruik van leenwichelroeden en een A4tje met info.
We verzamelen bij de hoofdingang van het N.S. station 's-Hertogenbosch aan de kant van het centrum.
De wandeling duurt ongeveer 2 uur, hij start om 10.30 uur en eindigt om 12.30 uur. Wilt u s.v.p. een kwartier van tevoren aanwezig zijn?
Mocht u onverwachts te laat zijn, dan kunt u de docent op nr. 06-30120715 bereiken.

10:30 - 12:30
J. (Jules) Faber
J. (Jules) Faber