Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-CREAQ-vj

Aquarelleren

Aquarelleren
Cursuscode: EHV-CREAQ-vj

Aquarelleren is een schildertechniek waarbij je werkt met transparante verf en waarbij je het wit van het papier gebruikt voor de lichte delen in jouw project.

Bij aquarel gebruik je namelijk geen witte verf, die de kleuren dof maakt. Het leuke van aquarelverf is dat je veel water gebruikt, waarin de pigmenten drijven en die je alle kanten op kunt sturen. Je schilderwerk is tijdens het werken dan ook regelmatig in beweging om het water te sturen zoals jij wil waar het heen gaat. Voor diegenen die getekend en geschilderd hebben met acryl- of olieverf is dit een aanpassing.

Het voordeel is dat je met weinig kennis en vaardigheden al snel heel leuke resultaten kunt krijgen. Wil je je verder bekwamen, dan kun je tekenen en schetsen, combineren met andere materialen als diverse krijtsoorten, inkten en papieren ondergronden. Als je houdt van experimenteren, dan is dit een leuke techniek om mee aan de slag te gaan.

Je wordt begeleidt door een professionele docent en werkt aan je eigen opdrachten en proces. Als de groep het leuk vindt, kan er ook met gezamenlijke opdrachten gewerkt worden.
Na de cursus ken je diverse technieken, hebt je kennis van compositie en kun je prachtige kunstwerken creëeren.

Materialen: bij doorgang van de cursus ontvang je een materialenlijst (kosten voor eigen rekening van de cursist)
- aquarelblok 300 grams, afmeting ong. 30 x 40 cm
- A5-formaat aquarelblokje
- aquarelverf
- opbergpalet en los keramisch paletbord
- tekenpotlood HB, 6B en gum
- fineliner 0,02 mm en 5 mm
- penselen rond en plat in de maat 4, 6 en 16, eventueel aangevuld met een platte varkensharen spalter smal
- keukenpapier en oude lap
- 2 schone, afsluitbare jampotten
- kleding die vies/nat mag worden of een schort

Docent: Mw. Ria Bernards
Voor vragen: mail de docent. Haar e-mailadres vindt u onderaan de pagina bij haar profiel.

Maandag 16 januari 2023
10 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 239,00
Mw. M.H.E. (Ria ) Bernards

Bij doorgang van de cursus ontvangen de cursisten informatie via e-mail van de docente over wat zij zelf dienen aan te schaffen.
Het is noodzakelijk om met goed materiaal te werken, omdat anders resultaten erg tegenvallen en de techniek niet goed te ervaren is.

19:30 - 22:00
Locatie: Augustinianum (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
M.H.E. (Ria ) Bernards
M.H.E. (Ria ) Bernards
Creatief/ kunstzinnig bezig zijn heeft voor mij te maken met vormgeving van onze wereld, alleen de materialen en de vorm verschillen.
Ik ben dan ook breed bezig van tekenen-schilderen tot beeldhouwen en modevak: kleding, hoeden en vilten. Daarnaast heb ik een eigen interieurontwerpbureau.
Mijn passie is anderen het plezier leren ontdekken van creatief zijn. Ze bewuster maken van hun omgeving en leren kijken. Daarna spelen met materialen en technieken en leren hoe jij jouw ideeën vorm kunt geven. Leuk om daarbij verrast te worden en zelf nog veel te leren van cursisten!
Voor vragen aan de docent, mail naar: ria.bernards@hetnet.nl