Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-KCUVTS2-vj overd

Kijken naar kunst

Kijken naar kunst
Cursuscode: EHV-KCUVTS2-vj overd

Vanuit Amerika is een nieuwe methode ontwikkeld om mensen die geïnteresseerd zijn in kunst, begrip te laten krijgen voor wat ze zien en waarnemen bij een kunstwerk en daardoor opnieuw verwonderd raken!
De methode heet Visual Thinking Strategies en is wetenschappelijk onderbouwd.

Voorkennis over het kunstwerk, de kunstenaar of tot welke kunststroming het werk behoort is niet vereist. Als deelnemer ga je in open gesprek met anderen. Iedereen kijkt vanuit zijn/haar achtergrond, kennis en ervaringen naar een kunstwerk en geeft daar zijn/ haar interpretatie aan.

Het blijkt heel verrijkend om dit met elkaar uit te wisselen en je opnieuw te laten verwonderen over wat er allemaal te beleven valt bij een kunstwerk. Het leert je kritisch te kijken en open te staan voor belevingen van een ander. Een verrijking bij het ervaren van kunst.

Tijdens deze eenmalige workshop worden 3 kunstwerken besproken. De groepen zijn niet te groot zodat iedereen voldoende gelegenheid krijgt om deel te nemen aan het gesprek. De docent is gespreksleider en geen bron van kennis. Er zal dan ook geen informatie gegeven worden over de maker van het kunstwerk. De docent faciliteert het gesprek volgens een vast patroon van de VTS methode.

Heeft u vragen? Mail de docent! Het e-mailadres vind je onderaan deze pagina bij haar profiel. 

Dinsdag 14 februari 2023
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 29,00
Mw. M.H.E. (Ria ) Bernards
10:00 - 12:00
Locatie: VU regio Eindhoven (nr. 11) (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
M.H.E. (Ria ) Bernards
M.H.E. (Ria ) Bernards
Creatief/ kunstzinnig bezig zijn heeft voor mij te maken met vormgeving van onze wereld, alleen de materialen en de vorm verschillen.
Ik ben dan ook breed bezig van tekenen-schilderen tot beeldhouwen en modevak: kleding, hoeden en vilten. Daarnaast heb ik een eigen interieurontwerpbureau.
Mijn passie is anderen het plezier leren ontdekken van creatief zijn. Ze bewuster maken van hun omgeving en leren kijken. Daarna spelen met materialen en technieken en leren hoe jij jouw ideeën vorm kunt geven. Leuk om daarbij verrast te worden en zelf nog veel te leren van cursisten!
Voor vragen aan de docent, mail naar: ria.bernards@hetnet.nl