Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-CREKS

Kleur en stijl die (bij) je past

Kleur en stijl die (bij) je past
Cursuscode: EHV-CREKS

Sta je vaak twijfelend voor je kledingkast?
Wil je weten welke kleding het best bij je past?
Van welke kleuren je het meest gaat stralen?

Iedereen heeft de nodige miskopen in de kast hangen, kleding die we nooit (meer) dragen. Gekocht in een opwelling, maar thuisgekomen valt het tegen. Als je goed weet wat bij je past, kun je gericht aankopen doen, waar je heel veel en lang plezier van hebt. Dat kan als je weet welke stijl en kleuren het beste bij je passen.

Kortom, van deze cursus ga je je goed voelen, én je bespaart er uiteindelijk tijd en geld mee!

In de drie lessen van deze cursus gaat het niet om wat mode ons voorschrijft. Het gaat om wat er bij jou en je figuur, uitstraling en werk/thuis-situatie past. Door het toepassen van verschillende lijnen en door kleur- en materiaalkeuze kun je je pluspunten benadrukken en je minder goede kanten verdoezelen. Onze ervaren docente/styliste helpt je daarbij.

Tijdens de cursus komt onder andere het volgende aan bod:

  • Kun je je uitstraling beïnvloeden?
  • Illusies en lijnen gebruiken in kleding
  • Verhoudingen in je figuur
  • Waar let je op bij het kiezen van kleur?
  • Ontdek je eigen kledingstijl

Na deze cursus heb je de basisbeginselen van kleur en stijl geleerd. Het is mogelijk om na de cursus verder te gaan met een uitgebreid persoonlijk kleur- en/of stijladvies.

Tijdens onze jaarlijkse Informatieavond Cursussen kunt u vragen stellen aan onze docenten en het lesmateriaal inzien. Klik hier voor meer informatie.

Docent: Mevr. Conny Postma
Haar mailadres vindt u bij de docentinformatie onderaan deze pagina.

Woensdag 16 november 2022
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 89,00 plus € 10,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. C. (Conny) Postma-Smit

De materiaalkosten van € 10,- de eerste les contant bij de docent te voldoen.

19:30 - 21:30
Locatie: praktijkruimte Stylistic Geldrop (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
C. (Conny) Postma-Smit
C. (Conny) Postma-Smit
Van jongs af aan ben ik graag creatief bezig. Ik ben altijd al bezig geweest met kleuren en vormen. Of het nu gaat om schilderijen en beelden maken, borduren, breien, haken, edelsmeden, bloemschikken of sieraden maken. Uiteindelijk vond ik het meeste plezier in het maken van kleding. Zo rond mijn 12e jaar heb ik leren naaien van een moeder van een vriendin. Ik vond dit zo leuk dat ik sindsdien ca. 30 jaar lang naailessen heb gevolgd. Ik wilde leren hoe je een kledingstuk in elkaar zet, maar het bracht me veel meer dan dat. Dit is de plek waar ik voor het eerst echt in aanraking kwam met kleur- en kledingadvies. Ik ontdekte hoeveel invloed je figuur en uiterlijk heeft op welke kleding bij je past. Ineens had ik zelf een veel beter idee waar een kledingstuk aan moest voldoen om het met plezier te dragen. Dat scheelde veel miskopen. Ik vond het altijd al heerlijk om met kleuren, stoffen, kleding en accessoires bezig te zijn, maar nu wist ik dit allemaal nog veel beter te combineren voor mijn figuur. Omdat ik nogal klein ben (1,57 m) word je snel over het hoofd gezien en daarnaast ben ik ook niet zo "aanwezig", ik kijk vaak eerst de kat uit de boom. Het advies heeft mij ook geholpen om met mijn kleding meer zichtbaar te zijn en me zelfvertrouwen te geven. Door wat ik allemaal ontdekt had wilde ik daar meer over leren! De opleiding voor kleur- en kledingadvies was dan ook een logische stap en daarna ben ik in 2006 mijn bedrijf Stylistic begonnen. www.stylistic.nu Voor vragen aan de docent, mail naar: info@stylistic.nu