Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-KCUMUZvj

Muziekgeschiedenis

Muziekgeschiedenis
Cursuscode: EHV-KCUMUZvj

Als je graag naar muziek luistert wil je er misschien ook meer van weten. Je wilt de muziek kunnen plaatsen in zijn tijd en vergelijken met muziek die daarop lijkt. Je wilt de componisten leren kennen.
Geen enkel muziekstuk staat op zichzelf. Alle componisten worden beïnvloed door de tijd waarin ze leven, door persoonlijke omstandigheden, door hun collega’s. Dat gebeurt met alle kunstenaars: kunstenaars zijn de journalisten van hun tijd.
Een manier om aan meer kennis over klassieke muziek te komen en je liefde voor muziek te vergroten is de cursus Muziekgeschiedenis. Daar leer je verbanden te zien tussen muziek en leven en tussen muziek en andere kunstuitingen. Dan ga je vanzelf bewuster luisteren.

De geschiedenis van de Westerse muziek bestaat uit vijf lessen en elke les is verdeeld in ongeveer twee derde aan theorie en een derde luisteren. 

  1. Middeleeuwen, Renaissance (500 - 1600)
  2. Barok, Classicisme (1600 – 1810)
  3. Classicisme, Romantiek ( 1750 – 1850)
  4. Romantiek (1800 – 1925)
  5. 20e eeuw

Een deel van de cursus bestaat uit luisteren, het andere deel is de kennisoverdracht waarvan een belangrijk onderdeel de lijnen zijn tussen de wereld (politiek en leven) en de kunsten (muziek en literatuur en beeldende kunst).
Vragen over deze cursus? Mail de docent, haar mailadres staat onder de cursusinformatie.

Donderdag 9 maart 2023
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 151,00 plus € 5,00 materiaalkosten.
Mw. T. (Treske) Bruning
20:00 - 22:00
Locatie: Augustinianum (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
T. (Treske) Bruning
T. (Treske) Bruning
Treske Bruning studeerde schoolmuziek, piano en theorie op de conservatoria van Tilburg en Maastricht. Treske wil de bekendheid met en de waardering voor klassieke muziek bevorderen. Met Treskemuziek organiseert zij luisterbijeenkomsten en concertinleidingen voor iedereen die meer wil weten van klassieke muziek en voor hen die er al wat "verder" mee zijn. Inhoudelijke informatie over de cursus kunt u bij haar krijgen via info@treskemuziek.nl