Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-PERFILO-vj

Praktische Filosofie (basis)

Praktische Filosofie (basis)
Cursuscode: EHV-PERFILO-vj

De cursus Praktische filosofie gaat over filosofie voor elke dag. Filosofie komt voort uit verwondering. Je leert op verschillende manieren naar onderwerpen te kijken en er een filosofisch standpunt over in te nemen.

We gaan het in 7 wekelijkse bijeenkomsten hebben over de wijsgerige antropologie. Daarin staat de vraag centraal: ‘Wat is de mens?’ ‘Wie zijn we?’ ‘Wie ben je zelf?’ Al deze vragen en meer komen aan de orde in deze cursus Praktische filosofie.

Op HAVO/VWO niveau leer je over filosofische onderwerpen. We gaan het bijvoorbeeld hebben over identiteit. Je hebt geen speciale voorkennis nodig. We verbinden de theorie aan allerlei alledaagse zaken, zoals social media, keuze-stress, fake news. Over de filosofische dilemma’s die we tegenkomen gaan we ook samen elke keer in gesprek (ongeveer een half uur).
Je krijgt huiswerkopdrachten mee waarbij het erom gaat dat je een (kort) stukje schrijft over jouw ideeën over een bepaalde vraag, waar jij vraagtekens bij zet.

Heb je interesse om meer te weten te komen over filosofie en om in een gezellige, informele sfeer met de stof aan de slag te gaan, meld je dan nu aan!

Deze cursus is inclusief een consumptie (koffie/thee) per les.

Zaterdag 12 maart 2022
7 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 175,00
Mw. E.W. (Lieneke) Derks
10:00 - 12:00
Locatie: locatie Praktische filosofie (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
E.W. (Lieneke) Derks
E.W. (Lieneke) Derks
Lieneke Derks is filosofisch trainer & coach. Zij heeft een eigen praktijk "Praat eens met een filosoof" en geeft filosofische bijeenkomsten in de regio Eindhoven.
Lieneke houdt ervan om filosofie te benaderen als levenskunst voor elke dag. Filosofie kan je van dienst zijn bij vragen over bijvoorbeeld (keuze-)stress, Fear of Missing Out (FOMO) en fake news. Filosofie geeft je een kader om te beredeneren en te voelen wat je wilt (doen) om 'goed' te leven, en om jezelf en anderen (nog) beter te leren begrijpen.
Mail Lieneke bij vragen: info@derksallesiscommunicatie.nl