Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-PERFI3-vj

Praktische Filosofie: Wat is de mens?

Praktische Filosofie: Wat is de mens?
Cursuscode: EHV-PERFI3-vj

De basiscursus Praktische Filosofie gaat over filosofie voor elke dag. Filosofie komt voort uit verwondering. Letterlijk betekent filosofie het streven naar wijsheid.
Samen bespreken we op welke verschillende manieren je naar onderwerpen kunt kijken en hoe je er een filosofisch standpunt over inneemt. 

We gaan het in 7 wekelijkse bijeenkomsten hebben over de wijsgerige antropologie. Daarin staan de vragen centraal: ‘Wat is de mens?’ ‘Wie zijn we?’ ‘Wie ben je zelf?’   
In het onderdeel wijsgerige antropologie van de basiscursus Praktische Filosofie komen op HAVO/VWO-niveau filosofische onderwerpen aan de orde. We gaan het bijvoorbeeld hebben over waarden en betekenisgeving en over identiteit en autonomie. Je hebt geen speciale voorkennis nodig.
We verbinden de theorie aan allerlei alledaagse zaken. Over de filosofische dilemma’s die we tegenkomen gaan we samen elke keer in gesprek.
Je krijgt ook vrijwillige huiswerkopdrachten mee, waarbij gevraagd wordt om een (kort) stukje te schrijven over jouw ideeën over een bepaalde vraag. Na elke bijeenkomst ontvang je verder verdiepende teksten en een podcast.   

Heb je interesse om mee te doen in een gezellige, informele sfeer, meld je dan nu aan!

Deze cursus is inclusief een consumptie (koffie/thee) per les.

Docente: Lieneke Derks
Mail haar bij vragen: info@derksallesiscommunicatie.nl

Zaterdag 4 februari 2023
7 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 199,00
Mw. E.W. (Lieneke) Derks
10:00 - 12:00
Locatie: locatie Praktische filosofie (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
E.W. (Lieneke) Derks
E.W. (Lieneke) Derks
Lieneke Derks is filosofisch trainer & coach. Zij heeft een eigen praktijk "Praat eens met een filosoof" en geeft filosofische bijeenkomsten in de regio Eindhoven.
Lieneke houdt ervan om filosofie te benaderen als levenskunst voor elke dag. Filosofie kan je van dienst zijn bij vragen over bijvoorbeeld (keuze-)stress, Fear of Missing Out (FOMO) en fake news. Filosofie geeft je een kader om te beredeneren en te voelen wat je wilt (doen) om 'goed' te leven, en om jezelf en anderen (nog) beter te leren begrijpen.
Mail Lieneke bij vragen: info@derksallesiscommunicatie.nl