Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VE-GEZMIND-vj

VE - Mindfulness

VE - Mindfulness
Cursuscode: VE-GEZMIND-vj

Met aandacht, in het nu en zonder oordeel. Dat is in feite wat mindfulness is. Een training in aandacht en bewustzijn. Je leert open te staan voor de mogelijkheden die je hebt om keuzes in te maken. Dus niet altijd te handelen vanuit de automatische piloot, maar te handelen vanuit je intentie.

Zorg dragen voor jezelf is niet altijd zomaar vanzelfsprekend. Er zijn allerlei factoren die ons kunnen belemmeren in het zoeken naar en vinden van een goede balans als het gaat om een gezonde en evenwichtige leefwijze. Mindfulness kan je helpen om (weer) te leren wat je in feite wil en wat goed voor jou is. Bewuster en met aandacht voor jezelf omgaan met stressmomenten, veranderingen, ongemak of verlies. Aandacht voor datgene wat je echt belangrijk vindt. De Mindfulness training is eind jaren zeventig ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn om patiënten om te leren gaan met chronische pijn, stressklachten, zorgen en verdriet hierover. MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) leert deelnemers op een andere manier met stress, pijn, veranderingen en verliesklachten om te gaan.
De basiselementen van MBSR zijn: "gerichte aandacht" (bewust), "het hier en nu" en "zonder te oordelen".

Het volgen van de training kan je meer veerkracht en weerbaarheid opleveren. Door oefening en toepassing gedurende de dag bevorder je je innerlijke rust, compassie en empathie.

Kort gezegd: Je hebt minder last van stress, Je vergroot je mentale veerkracht. Je slaapt beter, Je hebt een betere concentratie, Je ervaart meer creativiteit. Je voelt meer empathie en (zelf) compassie. Je bent minder angstig. Je humeur zal beter worden. Je ervaart een verbetering in relaties.

Deze cursus wordt bij een kleiner aantal inschrijvingen gegeven op de leslocatie van de praktijk van Main Mindfulness. Bij een groter aantal inschrijvingen vindt de training plaats op een andere locatie. De koffie of thee is inbegrepen bij de cursus.

Docenten: Marie Rensma-Bramer en Ingrid v.d. Krieken van Main Mindfulness (https://mainmindfulness.nl/)
Het e-mailadres van de docenten vindt u bij de docentinformatie onderaan deze pagina.

Dinsdag 31 januari 2023
8 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 383,00 plus € 17,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. (Marie en Ingrid) Mainmindfulness
13:30 - 16:00
Locatie: locatie MainMindfulness (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
(Marie en Ingrid) Mainmindfulness
(Marie en Ingrid) Mainmindfulness
Wij zijn Marie en Ingrid van Mainmindfulness. Wij geven mindfulnesstraining voor verschillende doelgroepen. Met aandacht in het moment en voluit in het leven staan, dat is wat we nastreven. Wij geloven in wat we doen en hebben er vooral ook veel plezier in.
Zowel Ingrid als Marie zijn beide gecertificeerd mindfulnesstrainer en hebben daarnaast hun eigen praktijk.

Ingrid: Gecertificeerd mindfulnesstrainer / AD(H)D Coach
Mijn naam is Ingrid van der Krieken, woon samen met mijn man in Veldhoven. Ik ben moeder van twee volwassen kinderen.
Ik ben opgeleid tot AD(H)D coach. Via mijn werk ben ik in aanraking gekomen met Mindfulness. Ik heb gezien wat het voor iemand kan betekenen. Ik werd er direct door gegrepen. Dienstverlening en dienstbaar zijn is iets wat ik met mijn hart doe, ik volg mijn intuïtie.
Ik wil nog jaren aan de slag blijven met werk waar mijn hart ligt. Naast een eigen coachpraktijk ben ik ruim 35 jaar parttime werkzaam in de verzekeringsbranche.
Mijn streven is, zonder vooroordeel iemand te helpen. Zodat dingen die wel goed gaan weer zichtbaar worden!


Marie: Gecertificeerd mindfulnesstrainer / Senior-Coach
Mijn naam is Marie. Ik woon in Veldhoven samen met mijn man. We hebben drie volwassen kinderen en het is vaak druk en bedrijvig in ons huis. Ik hou hiervan, geniet van mensen om me heen. Maar ik kan ook genieten van de stilte en de rust. Ik luister graag en vertel graag. Ik ben nieuwsgierig en ondernemend. Ik ben altijd in ontwikkeling en hoop steeds te mogen blijven groeien. Mijn levenslessen, soms wijs, soms hard, mijn ervaringen intens mooi en ook verdrietige, hebben me gemaakt tot wie ik nu ben. De mensen om me heen maken alles de moeite waard.
Ik ben opgeleid tot senior coach practitioner/counselor. Daarnaast ben ik ook mindfulnesstrainer. Ik heb mijn eigen praktijk PuurMarie, coaching bij verandering en verlies. Daarnaast doe ik de opleiding voor rouw-en verliestherapeut.
Ik vind het geweldig om mensen kennis te laten maken met Mindfulness en de positieve effecten ervan.


Nog vragen? Mail de docenten op info@mainmindfulness.nl