Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VE-CRETS2-nj

VE-Tekenen en schilderen beg./gev. ma.avond

VE-Tekenen en schilderen beg./gev. ma.avond
Cursuscode: VE-CRETS2-nj

U kunt altijd instromen in een teken- en schildercursus, we berekenen dan de overgebleven lessen aan u door.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die kennis willen maken met dit medium en voor mensen die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van tekenen en/of schilderen. Dit betekent dat je in een groep werkt, maar dat je individueel aan de slag gaat. Dat je mee kunt doen met een opdracht waarbinnen je vrij bent om deze op een eigen wijze in te vullen en vorm te geven.  

Iedereen ontwikkelt tijdens de cursus zijn of haar eigen leervragen. Het is een zoektocht naar technieken en onderwerpen die jou interesseren en waar jij je in wilt bekwamen. Tijdens de cursus volg je je eigen proces en de docent begeleidt je hierbij.

De onderwerpen kunnen heel divers zijn; van vrij schilderen en tekenen naar stillevens, landschappen of portret. Aan de hand van jouw interesses kijken we samen welke materialen je aan kunt schaffen. 

De nadruk ligt op ‘leren door doen’. Inspiratie opdoen, onderzoek naar vorm, kleur, compositie, lijnvoering, tonen en materiaalgebruik worden behandeld op het moment dat dit tijdens jouw werk nodig is.

Voor de eerste cursusavond neem je een schetsboek, potloden/houtskool en gum mee. De mensen die al zelfstandig schilderen of tekenen nemen daarvoor hun eigen spullen mee.
Let op: materiaalkosten zijn niet inbegrepen, u dient hier zelf voor te zorgen. De docente kan u hierover meer vertellen.

Tijdens onze jaarlijkse Informatieavond Cursussen kunt u vragen stellen aan onze docenten en het lesmateriaal inzien. Klik hier voor meer informatie.

Docent: mevr. E. Börger
Vragen? Mail de docent! Het e-mailadres staat onderaan deze pagina bij docentinformatie.

Maandag 19 september 2022
13 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 199,00
Mw. E. (Els) Börger

Materialen:
- Beginners: 1e les 2b potlood, gum en A3 formaat schetsblok.
- Gevorderden: schilderspullen die je al hebt en A3 schetsblok, 200 gr papier.

Let op: materiaalkosten zijn niet inbegrepen in de cursusprijs, u dient hier zelf voor te zorgen. De docente kan u hierover meer vertellen.

19:30 - 21:30
Locatie: Het Tweespan - Veldhoven (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
E. (Els) Börger
E. (Els) Börger
In 2006 studeerde ik af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag met als hoofdvak schilderen en tekenen.
Sindsdien ben ik werkzaam als vrijgevestigd autonoom beeldend kunstenaar. Ik teken, schilder, fotografeer, bouw installaties en heb verschillende kunstzinnige projecten in Eindhoven en Veldhoven verwezenlijkt.
Vanaf 2008 begeleid ik met veel plezier verschillende groepen in schilderen en tekenen en verzorg ik workshops op maat.
Voor mij staat voorop dat jouw niveau van schilderen en tekenen hét vertrekpunt is. Niets moet en alles mag. Ik benadruk het ’leren door doen’ met het accent op plezier.
E-mail: atelier.els.borger@xs4all.nl