Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VE-CREGFmrt

VE-Workshop Glasfusen

VE-Workshop Glasfusen
Cursuscode: VE-CREGFmrt

Gekleurd glas is zo mooi, zeker in het zonlicht, dat u verrast zult zijn over het resultaat.

Dit is uw kans om kennis te maken met het zelf maken van een glaswerkstuk. Na deze workshop kunt u zelf glas snijden, knippen en breken en een gefused (versmolten) glaswerkstuk maken. U bent een nieuwe ervaring rijker!

Iedereen is in staat om een mooi object te maken. Vaak wordt gedacht dat werken met glas “eng” is, maar in 10 minuten heeft u de basistechnieken van het glassnijden geleerd. Ervaring of voorkennis van glas is niet nodig. 
Ter inspiratie zijn een aantal voorbeelden aanwezig in het lokaal.

U maakt een vlak glaswerkstuk, waarbij u zelf de kleuren uitkiest. Grootte ± 40 breed, 20 cm hoog, maar een vierkante vorm kan ook. U kunt het werkstuk neerzetten op een voetje, of met gaatjes (uitsparingen in het ontwerp) om op te hangen voor het raam.

Aan het einde van de workshop laat u uw ontwerp bij ons achter. Wij zorgen ervoor dat het in de glasoven gesmolten wordt tot één geheel. Het smelten en weer afkoelen duurt zeker een paar dagen. U kunt uw glasobject op afspraak daarna weer ophalen.

Wij verzorgen het glas, dat speciaal gemaakt is voor glasfusing. De kosten voor het gebruikte glas en het versmelten van het glas in onze glasoven zijn 25 euro (inclusief btw) per persoon, ter plekke contant gepast te voldoen.
Let op! Als u een groter werkstuk dan ± 40 cm breed bij 20 cm hoog wilt maken, dan zijn de materiaalkosten hoger.

Tijdens onze jaarlijkse Informatieavond Cursussen kunt u vragen stellen aan onze docenten en het lesmateriaal inzien. Klik hier voor meer informatie.

Docent: Tessa Groos, voor vragen mail haar, het mailadres staat onderaan de cursusinformatie.

Vrijdag 10 maart 2023
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 39,00 plus € 25,00 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Mw. M.T. (Tessa) Groos

De kosten voor het gebruikte glas en het versmelten van het glas in onze glasoven zijn 25 euro (inclusief btw) per persoon, ter plekke contant gepast te voldoen. 

Let op! Als u een groter werkstuk dan ± 40 cm breed x 20 cm hoog wilt maken, dan zijn er meer materiaalkosten van toepassing.

10:00 - 13:00
Locatie: Atelier Glasfusen Veldhoven (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
M.T. (Tessa) Groos
M.T. (Tessa) Groos
Mijn naam is Tessa Groos. Ik werk bij de gemeente Veldhoven als stedenbouwkundige. Daarnaast geef ik workshops Glasfusing in mijn atelier in Veldhoven.
Ik heb gekleurd glas altijd al heel mooi gevonden en nadat ik zelf een workshop gevolgd had, was het al snel duidelijk voor me, dat dit mijn ding zou worden.
Het geven van workshops doe ik graag, het is leuk om mee te denken over een ontwerp, maar ik raak ook regelmatig geïnspireerd door cursisten.
U kunt Tessa mailen met inhoudelijke vragen over de cursus: mtgroos@xs4all.nl