Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-KUNDAGR

Dagelijks leven bij de Romeinen

Dagelijks leven bij de Romeinen
Cursuscode: EHV-KUNDAGR

In deze cursus gaat u kennismaken met verschillende aspecten van het dagelijks leven bij de Romeinen.

Aan het begin van onze jaartelling, onder de heerschappij van keizer Augustus, telde het Romeinse Rijk ruim 1 miljoen inwoners. Het Rijk strekte zich niet alleen uit van Engeland tot aan de Sahara, maar het leven binnen de grenzen was ook verre van primitief. Zo wisten de Romeinen water via aquaducten en waterleidingen naar de woningen in de steden te leiden, en werden beroemde gladiatoren vereerd als voetbalhelden. Kinderen gingen naar school en er werd gekookt aan de hand van recepten van beroemde koks.

Tijdens deze cursus nemen we een kijkje bij deze Romeinen en zullen ontdekken dat veel aspecten niet zoveel verschillen van ons eigen dagelijkse leven. Bovendien maken we een uitstapje naar Pompeï, waar het leven in één klap stil kwam te staan door de uitbarsting van de Vesuvius.

Deze cursus is inculsief een consumptie (koffie/thee) per les.

Heeft u vragen? Mail de docent. Het e-mailadres vindt u onderaan deze pagina.

Maandag 18 oktober 2021
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 192,00 plus € 10,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. M. (Mireille) Hoffman
14:00 - 16:00
Locatie: leslokaal VU Eindhoven (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
M. (Mireille) Hoffman
M. (Mireille) Hoffman
Na het gymnasium heb ik kunstgeschiedenis en archeologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Voor mijn studie heb ik een aantal jaren in Zuid-Italië gewoond en daar ook als archeoloog gewerkt. Ik heb lesgegeven op een middelbare school en werkweken naar Rome begeleid.
Hoewel ik een aantal jaren geleden de overstap naar het basisonderwijs heb gemaakt ligt mijn hart nog steeds bij de Romeinse oudheid, waar ik dan ook met veel plezier over vertel. Ik hoop anderen net zo enthousiast te kunnen maken!
Voor vragen aan de docent, mail naar: hoffmanmireille@gmail.com