Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-KCUMZ1

Klassieke Muziek: Opera in Frankrijk

Klassieke Muziek:  Opera in Frankrijk
Cursuscode: EHV-KCUMZ1

Frankrijk kent één van Europa’s meest belangrijke opera-tradities, waarin veel in het buitenland geboren componisten (oa Lully, Gluck, Salieri, Cherubini, Spontini, Meyerbeer, Rossini, Donizetti, Verdi en Offenbach) een zeer belangrijke rol hebben gespeeld. Volgens ongeschreven Franse operawetten, maar ook omdat het Franse publiek er dol op was, hoorde een Franse opera (in tegenstelling tot Duitse en Italiaanse opera’s) bijna altijd een ballet te bevatten. Sommige Franse operacomponisten hadden in binnen en buitenland zoveel succes dat ze tot de meest productieve en, artistiek zowel als commercieel gezien, succesvolle operacomponisten uit de geschiedenis worden gerekend, en hun opera's zijn tot de allergrootste ononderbroken kassuccessen uit de operageschiedenis uitgegroeid. Maar ook 20e eeuwse Franse meesterwerken, van oa Poulenc en Messiaen, zijn dankzij hun kwaliteit en enorme populariteit ware ikonen van de mondiale operawereld geworden.

Tijdens de negen bijeenkomsten zal de ontwikkeling van de Franse opera worden besproken en zal er uiteraard veel schitterende en indrukwekkende muziek te beluisteren zijn.

Deze cursus is inclusief een consumptie (koffie/thee) per les.

Vragen over de cursus? Mail de docent, zijn mailadres vindt u onderaan de cursusinformatie.

Vrijdag 1 oktober 2021
9 lessen van 1,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 79,00
Dhr. C.T.H. (Coen) Jansen
09:30 - 11:00
Locatie: leslokaal VU Eindhoven (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
C.T.H. (Coen) Jansen
C.T.H. (Coen) Jansen
Na het behalen van de diploma's Docerend en Uitvoerend Musicus aan het Utrechts Conservatorium heb ik vele jaren aan diverse muziekinstellingen lesgegeven en als freelancer bij vele symfonie/opera/ballet/musical-orkesten in binnen en buitenland geremplaceerd. Sedert enkele jaren geef ik lezingen over en verzorg ik, met erg veel plezier, muziekcursussen waarbij klassieke muziek in de meest brede zin van het woord behandeld wordt. Deze interessante bijeenkomsten zijn bedoeld voor elke klassieke muziekliefhebber, ongeacht de leeftijd, die meer van klassieke muziek te weten wil komen. Wánt; wanneer u de achtergronden van de prachtige muziek, de componisten, de periode waarin ze gecomponeerd is én hun verbanden beter begrijpt, kunt u er actiever naar luisteren en er dan tot op zéér hoge leeftijd volop van genieten. Uiteraard zal er veel bekende en minder bekende muziek beluisterd gaan worden, want daar gaat het toch allemaal om. Dus, als u meer te weten wilt komen over klassieke muziek, even wilt ontsnappen aan de drukte van alle dag én nieuwe luisterervaringen wilt opdoen, dan kan ik u deze informele bijeenkomsten van harte aanbevelen! Voor vragen aan de docent, mail naar: coenraet@live.nl