Grenzeloos leren

Bestellijst

Geen bestellingen

Talen

Volksuniversiteit Eindhoven biedt dit seizoen weer meer dan 15 verschillende taalcursussen aan. Maak in de lijst hieronder een keuze uit uw favoriete taalcursus.

Klikken op "Lees meer" geeft het volledige aanbod aan cursussen!

Test uw talenkennis zelf via Dialang.

Het start- of instroomniveau is van belang, neemt u bij twijfel daarover contact op met de docent of, indien deze niet vermeld staat bij de cursus, met de administratie van Volksuniversiteit Eindhoven op info@vu-eindhoven.nl

Arabisch leren is niet makkelijk maar iedereen kan het leren.

Het mysterie van deze taal met een andere stijl en waarbij u een ander systeem van leren moet hanteren, is uiterst boeiend. Dat vraagt van u, naast het loslaten van de gebruikelijke wijze waarop u normaal een vreemde taal leert, vooral een open instelling en doorzettingsvermogen. U zult zien dat Arabisch leren niet gemakkelijk is, maar des te groter zal de beloning zijn wanneer u volhoudt.


Lees meer

De belangstelling voor de Chinese taal neemt enorm toe en steeds meer Nederlanders willen Chinees leren. Volksuniversiteit Eindhoven biedt een basiscursus Mandarijn Chinees aan met volop online materiaal ter ondersteuning (verschillende interactieve oefeningen en taalspelletjes). De cursus is vooral gericht op communicatieve vaardigheden: vragen stellen en beantwoorden, luisteren en verstaan, spreken en van gedachten wisselen.

Lees meer

LET OP! Voor de cursussen Duits op niveau 1 en 2 is het van belang dat u de Nederlandse taal goed begrijpt omdat de grammatica in het Nederlands wordt uitgelegd. Dit geldt vooral voor de cursussen Duits niveau 1 en Duits niveau 2, en in iets mindere mate voor de cursussen op de hogere niveaus.
Taalbeheersing kan worden verdeeld in de basisvaardigheden lezen, schrijven, luisteren en spreken. In de cursussen Duits van alle niveaus wordt aan al deze vier vaardigheden aandacht besteed. Daarbij geldt dat je in geen enkele taal uit de voeten kunt zonder zowel woordenschat als grammatica.

Lees meer

De cursussen Engels niveau 1, 2, 3 en 4 staan in het teken van het basiskennis van Engels. In de lessen wordt o.a. gewerkt aan woordenschat, grammatica en uitspraak. Verder komen de 4 vaardigheden voor een taal aan bod nl. lezen, luisteren, spreken en schrijven.

De cursussen zijn bedoeld voor mensen met geen tot weinig kennis van het Engels, maar ook voor mensen die wel een bepaalde basiskennis hebben die weer opgehaald moet worden.

Lees meer

Voor de 1e niveaus wordt via de lesmethode voor volwassenen "C'est bien ça" gewerkt aan de taalvaardigheden: spreken, luisteren, lezen en schrijven van de Franse taal. Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van andere educatieve bronnen zoals chansons en aangepast lesmateriaal. Dit wordt uitgebreid bij de hogere niveaus en de conversatiecursussen. 

 

Lees meer

In deze cursus Grieks (nieuw) maakt u kennis met de basis van het Nieuwgrieks. We beginnen met het alfabet. Naast grammatica krijgt u ook Griekse teksten, spreekvaardigheid en veel achtergrondinformatie over Griekenland met aandacht voor de cultuur van het hedendaagse Griekenland.

Lees meer

In de taalcursus Hongaars wordt de basiskennis van de woordenschat en grammatica opgebouwd, zodat wij eenvoudige gesprekken kunnen voeren. Het lesprogramma is heel praktisch, met veel speelse spreek- en luisteroefeningen. In het 2e niveau wordt dit verder uitgebouwd richting conversatie in een hoger niveau.
Tijdens de lessen maakt u ook kennis met de Hongaarse cultuur, maatschappij en geschiedenis. 

Lees meer

De Indonesische taal leren we met de methode 'Indonesisch voor volwassenen', waarin de mondelinge communicatie centraal staat. In de taalcursus op niveau 1 worden de basisregels van het Indonesisch behandeld en de toepassingen.
Bij niveau 2 leert u op een eenvoudige manier communiceren in alledaagse situatie in Indonesië. Er wordt gewerkt tot niveau A1/A2 (ERK).

Lees meer

Bij de taalcursus Italiaans bij de Volksuniversiteit Eindhoven leert u bij niveau 1 een aardig woordje Italiaans. Niveau 2 geeft meer uitdaging rond de moeilijkere aspecten van deze taal. Bij niveau 3 is de basis bekend en leert u de taal steeds beter beheersen richting conversatie.

Ieder jaar wordt het seizoen afgesloten met een Serata Italiana.

Lees meer

Japan is een interessant land dat gemengd is met oude- en nieuwe cultuur.

Zoals de rijke cultuur, is de Japanse taal een fascinerende taal om te leren. De taal heeft een heel andere zinsbouw en schriften dan de Europese talen. In deze cursus leren wij op communicatieve manier uit de tekstboeken  “Marugoto”.

Lees meer

Het Oekraïens is een tamelijk grote taal in Europa, die behoort tot de Oost-Slavische groep binnen de Slavische talen.Deze taal wordt niet alleen in Oekraïne gesproken, maar ook in Wit-Rusland, Moldavië, Rusland en vele andere landen. Het wordt evenals het Russisch en het Wit-Russisch geschreven in het Cyrillisch alfabet, waarbij het Oekraïens enkele specifieke letters gebruikt.

Ukrainian is a fairly large language in Europe, which belongs to the
Eastern Slavic group within the Slavic languages.This language is not only spoken in Ukraine, but also in Belarus, Moldova, Russia and many other countries. Like Russian and Belarusian, it is written in the Cyrillic alphabet, with Ukrainian using some specific letters.

Lees meer

“Stap na stap kom je heel ver” schreef ooit J.R.R. Tolkien. Ook op de steile padjes van de Poolse taal moet je deze gedachte voortdurend voor ogen houden. 
Deze taalcursus is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met de Poolse taal. Voorkennis is niet nodig - wel vastberadenheid. U begint met het eigen maken van de Poolse klanken, leert de eerste woorden en de basisregels van de grammatica. Zo kunt u al snel een simpel gesprek voeren. Omdat taal meer is dan woorden en regels, leert u Pools in de brede context van cultuur en traditie. Volgende keer voelt u zich in Polen een stuk vrijer en zelfverzekerder.

Lees meer

Gaat u op vakantie naar een Portugeestalig land of wilt u daar gaan wonen, volg dan een cursus Portugees. U zult merken dat u makkelijker contact legt met de bevolking en dat uw verblijf veel aangenamer zal zijn. Tijdens de cursussen wordt niet alleen aandacht gegeven aan de taal maar ook aan de cultuur, omgangsvormen etc. 
Portugees wordt gesproken in veel landen in de wereld. In de cursussen wordt de Europese variant aangeboden. U zult zien dat u zich hiermee in veel landen verstaanbaar kunt maken. Indien wenselijk kunnen verschillen aangestipt worden tijdens de cursus.

Lees meer

In de taalcursus Russisch maken we bij niveau 1 een begin met het leren spreken, verstaan en lezen van de Russische taal. Stap voor stap beginnen we met het cyrillische alfabet, de grammatica, eenvoudige dialogen en conversatiethema's. Er wordt veel aandacht besteed aan luister- en spreekvaardigheid, alsook aan het beheersen van de basisgrammatica. Deze kennis wordt uitgebouwd in de volgende niveaus Russisch.

Lees meer

Spaans is op het Chinees na de meest gesproken taal ter wereld. De taal wordt niet alleen in Spanje gesproken maar ook in bijna heel Zuid- en Midden-Amerika. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan landen zoals Mexico en Colombia. Door Spaans te leren kunt u zich dus redden in heel veel verschillende landen! 

Lees meer

Het Tsjechisch is geen gemakkelijke taal. Voor veel mensen met een Tsjechische partner of een vakantiewoning in Tsjechië is het leren van de taal wel een heel erg leuke uitdaging. Ook voor zakelijke contacten en voor vakanties is een (basis)kennis van het Tsjechisch een heel goede entree. 

Lees meer

Het Turks behoort niet tot de Indo-Europese talen, maar tot de Turkse taalfamilie. Het is een op zichzelf staande taal en is volstrekt anders dan het Nederlands. Het vergt doorzettingsvermogen om je deze taal eigen te maken. Bij niveau 1 wordt inzicht verkregen in de structuur van deze taal. De nadruk ligt op het behandelen van de grammaticale kennis en hoe deze toe te passen. In hogere niveaus wordt de kennis van het Turks steeds verder uitgebreid.

Lees meer

Zweden is een prachtig land dat als bestemming zowel populair is bij toeristen als bij zakenlieden. De Zweedse taal is een taal die gebruik maakt van zogenaamde toonaccenten, waardoor het belangrijk is dat u de juiste uitspraak hanteert. In de taalcursus Zweeds leert u op eenvoudige wijze hoe u zich in praktische situaties verstaanbaar kunt maken in het Zweeds.

Lees meer