Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAR100

Arabisch niveau 1

Arabisch niveau 1
Cursuscode: TAR100

Het mysterie van deze taal met een andere stijl en waarbij u een ander systeem van leren moet hanteren, is uiterst boeiend. Dat vraagt van u, naast het loslaten van de gebruikelijke wijze waarop u normaal een vreemde taal leert, vooral een open instelling en doorzettingsvermogen. U zult zien dat Arabisch leren niet gemakkelijk is, maar des te groter zal de beloning zijn wanneer u volhoudt.

Gedurende de eerste 10 lessen wordt het alfabet aangeleerd en verschillende woorden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vormen. Na de 10de les wordt de grammatica behandeld. Zinsbouw en vervoeging van werkwoorden is een groot onderdeel van de resterende lessen. De lesstof wordt uitgelegd in het Nederlands. 

Het is de bedoeling dat u na afloop van de cursus woorden kunt schrijven en lezen en de Arabische klanken kunt reproduceren. Dat laatste is belangrijk omdat een kleine afwijking in uitspraak de betekenis van hetgeen u wilt zeggen drastisch kan veranderen. Daarom is de lesmethode gebaseerd op vocalisatie (geluiden en klanken). 

Na het volgen van deze cursus kunt u:  
- simpele zinnen lezen en schrijven,   
- beheerst u de grammatica op hoofdpunten, 
- heeft u een correcte uitspraak.

In de lessen zullen ook culturele aspecten aan bod komen. In een warme en ontspannen sfeer leert men het best. Van u wordt een interactieve houding verwacht en dat u het huiswerk maakt. Door goed voorbereid op de les te verschijnen heeft u het meeste profijt van deze cursus. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de samenstelling van de groep. Uw regelmatige aanwezigheid is vereist.

Informatieavond talen (augustus)
Kom naar onze jaarlijkse informatieavond als u onzeker bent over uw instroomniveau. Veel docenten zijn aanwezig waar u kennis mee kunt maken en uw vragen aan kunt stellen over bijvoorbeeld het instroomniveau van de taal die u wilt volgen. Op deze avond is het ook mogelijk om direct in te schrijven. Datum en tijd van de informatieavond vindt u op de homepage van deze website: www.vu-eindhoven.nl

Docent: Mevr. S. Meliani
Het e-mailadres van de docent vindt u bij de docentinformatie onderaan deze pagina.

Dinsdag 17 september 2019
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 284,00
Mw. S. (Sanae) Meliani
Boek: Arabisch niveau 1 en 2 (klik hier voor meer informatie)

Let op: heeft u een BEVESTIGING van DEELNAME ontvangen per e-mail dat de cursus start? Bestel dan pas de boeken.

Please note: did you receive a CONFIRMATION of the START of the course by e-mail? In this case you can purchase the books. 

19:00 - 20:30
Locatie: van Maerlantlyceum (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
S. (Sanae) Meliani
S. (Sanae) Meliani
Voor vragen aan de docent, mail naar: kada20045@hotmail.com