Een leven lang leren

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAR100

Arabisch niveau 1

Arabisch niveau 1
Cursuscode: TAR100

Arabisch leren is niet makkelijk maar iedereen kan het leren.
Het mysterie van deze taal met een andere stijl en waarbij u een ander systeem van leren moet hanteren, is uiterst boeiend. Dat vraagt van u, naast het loslaten van de gebruikelijke wijze waarop u normaal een vreemde taal leert, vooral een open instelling en doorzettingsvermogen. U zult zien dat Arabisch leren niet gemakkelijk is, maar des te groter zal de beloning zijn wanneer u volhoudt.

Gedurende de eerste 5 lessen wordt het alfabet aangeleerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vormen. Na de 5de les wordt de grammatica behandeld. Zinsbouw en vervoeging van werkwoorden is een groot onderdeel van de resterende lessen. De lesstof wordt uitgelegd in het Nederlands.

Het is de bedoeling dat u na afloop van de cursus woorden kunt schrijven en lezen en de Arabische klanken kunt reproduceren. Dat laatste is belangrijk omdat een kleine afwijking in uitspraak de betekenis van hetgeen u wilt zeggen drastisch kan veranderen. Daarom is de lesmethode gebaseerd op vocalisatie (geluiden en klanken). 

Na het volgen van deze cursus kunt u:  
 - simpel zinnen lezen en schrijven,   
- beheerst u de grammatica op hoofdpunten, 
- heeft u een correcte uitspraak.

In de lessen zullen ook culturele aspecten aan bod komen. In een warme en ontspannen sfeer leert men het best. Van u wordt een interactieve houding verwacht en dat u het huiswerk maakt. Door goed voorbereid op de les te verschijnen heeft u het meeste profijt van deze cursus. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de samenstelling van de groep. Uw regelmatige aanwezigheid is vereist.

Docent: Mevr. S. Tber
Inlichtingen: saidatber@gmail.com

Dinsdag 18 september 2018
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 271,00
Mw. S. (Souad) Tber
Boek: Arabisch niveau 1 en 2 (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: van Maerlantlyceum (klik hier voor de adres gegevens)
S. (Souad) Tber
S. (Souad) Tber
Hartelijk welkom bij de cursus Arabisch. Het Arabisch is een semitische taal met haar eigen karakter, die daardoor waarschijnlijk niet te vergelijken is met een taal die je al beheerst. Jullie zullen tijdens de cursus vast problemen tegenkomen, laat je daar niet door afschrikken. Een nieuwe taal leren vraagt nu eenmaal om veel doorzettingsvermogen. Ik, drs. Souad Tber zal jullie begeleiden tijdens deze cursus. Ik ben afgestudeerd in de Arabische taal aan de faculteit der letteren van de Universiteit van Marrakech en Rabat. Door mijn achtergrond en jarenlange ervaring in het onderwijzen van deze mooie taal op middelbare scholen in Marokko, kan ik jullie niet alleen veel leren op het gebied van de Arabische taal, maar ook over de cultuur. Aarzel niet om de mysterie van deze taal te ontdekken en schrijf je in voor de cursus Arabisch. drs. Souad Tber. التبر سعاد