Een leven lang leren

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAR200

Arabisch niveau 2

Arabisch niveau 2
Cursuscode: TAR200

Niveau 2 is bedoeld voor degene die niveau 1 hebben gevolgd en voor degene die al voldoende basiskennis hebben van de Arabische taal.
Bij niveau 2 zal de nadruk liggen op het verdiepen van de grammaticale kennis die nodig is om teksten te kunnen lezen en zinnen te kunnen vormen. Daarnaast zal aandacht worden gegeven aan spreekvaardigheid. Dit gebeurt door middel van simpele, alledaagse dialogen met de docent en tussen de cursisten onderling. De docent houdt waar mogelijk rekening met specifieke wensen van de cursisten. De cursus wordt gegeven in Arabische letters en niet in Europese letters, alleen als het nodig is worden de Europese letters gebruikt om de uitspraak te verduidelijken. De lesstof wordt uitgelegd in het Nederlands.
Na deze cursus zal men moeilijkere teksten (ook poëzie) kunnen lezen en schrijven.In deze cursus wordt ook meer nadruk gelegd op conversatievaardigheden.
Belangstellenden voor deze cursus moeten eerst contact opnemen met de docent voordat ze zich inschrijven. Om deze cursus te kunnen volgen, dienen cursisten het lezen en schrijven van het Arabisch redelijk te beheersen.
Het benodigde lesmateriaal zal door de docent worden samengesteld en via email ter beschikking worden gesteld. De kosten van het lesmateriaal (inclusief woordenboek ) zullen ongeveer 25 euro bedragen.
Uw regelmatige aanwezigheid is vereist.

Docent: Mevr. S. Tber
Inlichtingen: saidatber@gmail.com

Donderdag 20 september 2018
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 271,00
Mw. S. (Souad) Tber
Boek: Arabisch niveau 1 en 2 (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 22:00
Locatie: van Maerlantlyceum (klik hier voor de adres gegevens)
S. (Souad) Tber
S. (Souad) Tber
Hartelijk welkom bij de cursus Arabisch. Het Arabisch is een semitische taal met haar eigen karakter, die daardoor waarschijnlijk niet te vergelijken is met een taal die je al beheerst. Jullie zullen tijdens de cursus vast problemen tegenkomen, laat je daar niet door afschrikken. Een nieuwe taal leren vraagt nu eenmaal om veel doorzettingsvermogen. Ik, drs. Souad Tber zal jullie begeleiden tijdens deze cursus. Ik ben afgestudeerd in de Arabische taal aan de faculteit der letteren van de Universiteit van Marrakech en Rabat. Door mijn achtergrond en jarenlange ervaring in het onderwijzen van deze mooie taal op middelbare scholen in Marokko, kan ik jullie niet alleen veel leren op het gebied van de Arabische taal, maar ook over de cultuur. Aarzel niet om de mysterie van deze taal te ontdekken en schrijf je in voor de cursus Arabisch. drs. Souad Tber. التبر سعاد