Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TPT100

Portugees niveau 1

Portugees niveau 1
Cursuscode: TPT100

Het doel van de cursus Portugees niveau 1 is het mondeling en schriftelijk gebruik van de Portugese taal in dagelijkse situaties. Dit is een basiscursus. Voorkennis van de taal is niet vereist. 

Informatieavond talen (augustus)Kom naar onze jaarlijkse informatieavond als u kennis wilt maken met de docente. Uw vragen kunt u stellen over bijvoorbeeld de gebruikte materialen of de cursusinhoud. Op deze avond is het ook mogelijk om direct in te schrijven. Datum en tijd van de informatieavond vindt u op de homepage van deze website.

Docent: Mevr. M.P. Mendes Lopes
Het e-mailadres van de docent vindt u bij de docentinformatie onderaan deze pagina.

Donderdag 26 september 2019
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 265,00
Mw. M.P. (Maria Paula) Mendes Lopes
Boek: Passaporte para Português (set van 2 boeken) (klik hier voor meer informatie)

Let op: heeft u een BEVESTIGING van DEELNAME ontvangen per e-mail dat de cursus start? Bestel dan pas de boeken.

Please note: did you receive a CONFIRMATION of the START of the course by e-mail? In this case you can purchase the books. 

20:30 - 22:00
Locaties: Portanto talenbureau , online les, online les, online les, online les, online les (klik hier voor de adresgegevens)
M.P. (Maria Paula) Mendes Lopes
M.P. (Maria Paula) Mendes Lopes
Na mijn opleiding in Portugal was ik daar enige tijd werkzaam met kinderen met leerproblemen. In 1983 ben ik naar Nederland verhuisd en kreeg mijn eerste baan bij Instituut Notenboom in Eindhoven (tegenwoordig Hogeschool Notenboom). Daar gaf ik les in de Portugese taal voor mensen die uitgezonden werden naar Portugeestalige landen. Van 1993 tot 1998 studeerde ik aan de Universiteit van Utrecht Portugese Taal- en Letterkunde. In die tijd was ik ook studentassistent voor het vak Taalverwerving Portugees waar ik veel leservaring heb opgedaan. Van 1995 tot 1996 heb ik bibliografisch onderzoek gedaan voor het interuniversitair instituut voor Latijns-Amerika studies, Cedla. Van 1999 tot 2003 maakte ik deel uit van een Utrechts universitair team van vertalers dat, in opdracht van de Nederlandse Taalunie, het project "Nederlands-Portugees Woordenboeken" uitvoerde. Vanaf 1983 tot heden heb ik verschillende taaltrainingen bij diverse instituten en bedrijven verzorgd. Naast de reguliere taalcursussen verzorg ik al 10 jaar de zogeheten 'Sopa de Letras'. Hierin wordt de literatuur en de cultuur van Portugeestalige landen besproken. Sinds 1997 heb ik een talenbureau (www.portanto.nl) dat gespecialiseerd is in taaltrainingen, vertalingen en tolkdiensten. Vanaf 1996 werk ik met veel plezier bij de Utrechtse Volksuniversiteit waar ik de cursussen Portugees verzorg. In 2007 heb ik de leermethode "Portugees Stap voor Stap" op de markt gebracht, waarin mijn ervaringen van vele jaren zijn samengevat.
Voor vragen aan de docent, mail naar: info@portanto.nl