Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TPT200

Portugees niveau 2

Portugees niveau 2
Cursuscode: TPT200

In de cursus niveau 2 wordt de al bestaande kennis in taal en cultuur verdiept en toegepast.

Informatieavond talen
Kom naar onze jaarlijkse informatieavond als u onzeker bent over uw instroomniveau. Veel docenten zijn aanwezig waar u kennis mee kunt maken en uw vragen aan kunt stellen over bijvoorbeeld het instroomniveau van de taal die u wilt volgen. Op deze avond is het ook mogelijk om direct in te schrijven. Datum en tijd van de informatieavond vindt u op de homepage van deze website.


Docent: Mevr. M.P. Mendes Lopes
Inlichtingen: info@portanto.nl

Donderdag 26 september 2019
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 265,00
Mw. M.P. (Maria Paula) Mendes Lopes
Boek: Passaporte para Português (set van 2 boeken) (klik hier voor meer informatie)

Let op: heeft u een BEVESTIGING van DEELNAME ontvangen per e-mail dat de cursus start? Bestel dan pas de boeken.

Please note: did you receive a CONFIRMATION of the START of the course by e-mail? In that case you can purchase the books. 

19:00 - 20:30
Locaties: Portanto talenbureau , Portanto talenbureau (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
M.P. (Maria Paula) Mendes Lopes
M.P. (Maria Paula) Mendes Lopes
Na mijn opleiding in Portugal was ik daar enige tijd werkzaam met kinderen met leerproblemen. In 1983 ben ik naar Nederland verhuisd en kreeg mijn eerste baan bij Instituut Notenboom in Eindhoven (tegenwoordig Hogeschool Notenboom). Daar gaf ik les in de Portugese taal voor mensen die uitgezonden werden naar Portugeestalige landen. Van 1993 tot 1998 studeerde ik aan de Universiteit van Utrecht Portugese Taal- en Letterkunde. In die tijd was ik ook studentassistent voor het vak Taalverwerving Portugees waar ik veel leservaring heb opgedaan. Van 1995 tot 1996 heb ik bibliografisch onderzoek gedaan voor het interuniversitair instituut voor Latijns-Amerika studies, Cedla. Van 1999 tot 2003 maakte ik deel uit van een Utrechts universitair team van vertalers dat, in opdracht van de Nederlandse Taalunie, het project "Nederlands-Portugees Woordenboeken" uitvoerde. Vanaf 1983 tot heden heb ik verschillende taaltrainingen bij diverse instituten en bedrijven verzorgd. Naast de reguliere taalcursussen verzorg ik al 10 jaar de zogeheten 'Sopa de Letras'. Hierin wordt de literatuur en de cultuur van Portugeestalige landen besproken. Sinds 1997 heb ik een talenbureau (www.portanto.nl) dat gespecialiseerd is in taaltrainingen, vertalingen en tolkdiensten. Vanaf 1996 werk ik met veel plezier bij de Utrechtse Volksuniversiteit waar ik de cursussen Portugees verzorg. In 2007 heb ik de leermethode "Portugees Stap voor Stap" op de markt gebracht, waarin mijn ervaringen van vele jaren zijn samengevat.