Een leven lang leren

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TRU870

Russisch niveau 12

Russisch niveau 12
Cursuscode: TRU870

Niveau 12 is bestemd voor degenen die goed Russische teksten kunnen lezen (en ook al wat Russisch spreken).  Uiteraard zijn dat de cursisten van niveau 11 van verleden jaar, maar dat kunnen ook mensen zijn die in het verleden Russisch hebben gedaan en hun kennis weer willen ophalen (Minimumniveau eindexamen Russisch op HAVO of VWO-niveau of iets vergelijkbaars) We lezen literaire en andere teksten en gebruiken aanvullend oefenmateriaal. 
Als u denkt dat deze cursus iets voor u is, neem dan contact op met de docent voor overleg en/of kom naar de informatieavond. De lessen zijn een keer in de twee weken. 
Docent: mevr. Drs. A.A.M. Nekeman
Inlichtingen: pauline.nekeman@xs4all.nl

Maandag 17 september 2018
13 lessen van 1,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 164,00
Mw. A.A.M. (Pauline) Nekeman

Lesmateriaal: ca. € 20,00

20:30 - 22:00
Locatie: van Maerlantlyceum (klik hier voor de adres gegevens)
A.A.M. (Pauline) Nekeman
A.A.M. (Pauline) Nekeman
Ik ben Pauline Nekeman en al ben lange tijd actief als docente Russisch. Na mijn studie Slavische taal-en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam ben ik begonnen als docent Russisch HAVO-VWO in het volwassenen onderwijs ( op het Eindhovens Avondcollege) en heb met veel plezier en animo 20 jaar lang cursisten naar het eindexamen begeleid. De schoolreisjes naar Rusland en Oekraïne waren onvergetelijke avonturen. Ondertussen werkte ik ook als docent Russisch op het Talencentrum van de TU Eindhoven. Daar had ik weer een geheel andere doelgroep. Studenten moesten in korte tijd voor hun stages in Rusland de nodige kennis van het Russisch bijgebracht krijgen, maar vaak ook kwamen ze gewoon uit nieuwsgierigheid naar de lessen. Mijn ervaring met de Volksuniversiteit heb ik opgedaan op de Parasol in Veldhoven. Dat waren mooie en leerzame jaren. Ondertussen ben ik ook al weer jaren werkzaam als docent Nederlands als tweede taal.