Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TRU880

Russisch niveau 13

Russisch niveau 13
Cursuscode: TRU880

Niveau 13 is bestemd voor degenen die Russische teksten in hun originele vorm kunnen lezen. Uiteraard zijn dat de cursisten van niveau 12 van verleden jaar, maar dat kunnen ook mensen zijn die in het verleden Russisch hebben gedaan en hun kennis weer willen ophalen (minimumniveau eindexamen Russisch op VWO-niveau of iets vergelijkbaars.)

Het gaat hier om een leescursus. We lezen korte literaire verhalen. Vorig jaar vertaalden we verhalen van moderne Russische schrijfsters maar grepen ook terug op klassieke verhalen van Tsjechov en Tolstoj. We proberen volwaardige vertalingen in het Nederlands te maken.

Als u denkt dat deze cursus iets voor u is, neem dan contact op met de docent voor overleg en/of kom naar de informatieavond. De lessen zijn een keer in de twee weken. 

Informatieavond talen (augustus)
Kom naar onze jaarlijkse informatieavond als u onzeker bent over uw instroomniveau. Veel docenten zijn aanwezig waar u kennis mee kunt maken en uw vragen aan kunt stellen over bijvoorbeeld het instroomniveau van de taal die u wilt volgen. Op deze avond is het ook mogelijk om direct in te schrijven. Datum en tijd van de informatieavond vindt u op de homepage van deze website.

Docent: mevr. Drs. A.A.M. Nekeman
Het e-mailadres van de docent vindt u bij de docentinformatie onderaan deze pagina.

Maandag 16 september 2019
13 lessen van 1,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 176,00 plus € 20,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. A.A.M. (Pauline) Nekeman
20:30 - 22:00
Locaties: van Maerlantlyceum, van Maerlantlyceum (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
A.A.M. (Pauline) Nekeman
A.A.M. (Pauline) Nekeman
Ik ben Pauline Nekeman en ben al lange tijd actief als docente Russisch. Na mijn studie Slavische taal-en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam ben ik begonnen als docent Russisch HAVO-VWO in het volwassenenonderwijs (op het Eindhovens Avondcollege) en heb met veel plezier en animo 20 jaar lang cursisten naar het eindexamen begeleid. De schoolreisjes naar Rusland en Oekraïne waren onvergetelijke avonturen. Ondertussen werkte ik ook als docent Russisch op het Talencentrum van de TU Eindhoven. Daar had ik weer een geheel andere doelgroep. Studenten moesten in korte tijd voor hun stages in Rusland de nodige kennis van het Russisch bijgebracht krijgen, maar vaak ook kwamen ze gewoon uit nieuwsgierigheid naar de lessen. Mijn ervaring met de Volksuniversiteit heb ik opgedaan bij de Parasol in Veldhoven. Dat waren mooie en leerzame jaren.
Voor vragen aan de docent, mail naar: pauline.nekeman@xs4all.nl