Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VA-CREFOTB2

VA-Fotografie voor beginners

VA-Fotografie voor beginners
Cursuscode: VA-CREFOTB2

Deze cursus is bedoeld voor u als u nóg meer uit uw camera wilt halen. U heeft een spiegelreflexcamera, een systeemcamera of een high-end compactcamera, maar u gebruikt meestal de automatische instellingen om er foto’s mee te maken.
In de beginnerscursus worden de basisprincipes van de camera behandeld. Zo leert u meer over o.a. sluitertijd, diafragma, ISO en scherpstelmethodes. Maar om een goede foto te maken is er meer nodig dan techniek. We gaan het hebben over compositie, lichtgebruik en creativiteit. En we gaan praktijkoefeningen doen! U dient over een camera te beschikken waarvan u de sluitertijd en het diafragma handmatig kunt instellen.
Neem de camera mee bij de lessen, en een USB-stick.

Dinsdag 5 januari 2021
11 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 225,00
Dhr. V. (Victor ) Zieren
19:30 - 21:30
Locaties: De Belleman Valkenswaard, Buitenles, Buitenles (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
V. (Victor ) Zieren
V. (Victor ) Zieren
Victor Zieren heeft al meer dan 40 jaar ervaring in de fotografie. Hij is begonnen met analoge kleinbeeldcamera’s met kleuren-, dia-, en zwart-wit film, die hij zelf verwerkte in de doka. Digitale technieken gebruikt hij al meer dan 25 jaar. Eerst alleen voor professioneel werk, als hulpmiddel bij zijn wetenschappelijk onderzoek aan elektronische componenten en chips, zoals bij extreem lage lichtintensiteit. Later ook voor eigen werk, waarbij natuur-, landschap- en macrofotografie worden afgewisseld met reis- en documentaireseries. Steeds meer komt de mens -letterlijk- in beeld zoals bij straatfotografie of concert- en theaterfotografie.
Hij behoorde in 2014 bij de genomineerde 25 fotografen voor de “Frans Lanting Award” van National Geographic - NL/Wereld Natuurfonds. Hij heeft in 2014 de GLOW fotowedstrijd gewonnen, en met andere fotografen diverse exposities gehad: in Arttrium (Min. van BZK, Den Haag), Oranjekerk (Amsterdam) en in Theater De Hofnar (Valkenswaard). Sinds het beëindigen van zijn research carrière kan hij meer tijd en aandacht besteden aan fotografie.
Zie ook: www.instagram.com/victor_zieren. Hij werkt ook in opdracht.
Heeft u vragen? Mail de docent: victorzieren@gmail.com