Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VE-CRETS4-vj

VE-Tekenen en schilderen beg/gev. vr.ochtend

VE-Tekenen en schilderen beg/gev. vr.ochtend
Cursuscode: VE-CRETS4-vj

Tekenen en schilderen is voor iedereen weggelegd. Wel is het een zoektocht naar technieken en onderwerpen die jou interesseren en waar jij je in wilt bekwamen.

Tijdens de cursus volg je je eigen proces en de docent begeleidt je hierbij. Zo leer je beter naar je omgeving te kijken, waar te nemen, op onderzoek uit te gaan. Je zult diverse schildertechnieken en materialen leren kennen. Daarnaast ontwikkel je je tekenvaardigheden door te schetsen en te experimenteren met diverse materialen en combinaties daarvan.

De onderwerpen kunnen heel divers zijn; van vrij schilderen, naar stillevens, landschappen, aquarel of portret. De docent laat je hiermee kennismaken en stelt je indien nodig materialen tot beschikking, zodat je niet direct alles aan hoeft te schaffen.

Door in de groep het werk met elkaar te bespreken en regelmatig eens bij de ander te kijken, leer je ook van wat anderen creëren en hoe zij werken. Laat je creativiteit los en leer vooral spelen met materialen, technieken en composities! 

Je wordt begeleid door een professionele docent, die jou stimuleert deze prachtige ontdekkingsreis te maken. Voor de cursus begint ontvang je een materialenlijst. Zorg verder voor beschermende kleding, een stevige tas voor je spullen, twee schone afsluitbare glazen potten en oude poetsdoeken en een rol keukenpapier. Voor de materialen zorg je zelf. De docent kan je adviseren wat je dient aan te schaffen.

Tijdens onze jaarlijkse Informatieavond Cursussen kunt u vragen stellen aan onze docenten en het lesmateriaal inzien. Klik hier voor meer informatie.

Docent: Ria Bernards
Vragen? Mail de docent. Haar e-mailadres staat onderaan deze pagina bij de docentinformatie. 

Vrijdag 14 januari 2022
13 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 222,50
Mw. M.H.E. (Ria ) Bernards

De materialen dien je zelf te verzorgen/ aan te schaffen. Wel kunnen starters ter kennismaking gebruik maken van materialen van de docent.
De docent kan je adviseren wat je verder evt. kunt aanschaffen.

9:30 - 12:00
Locatie: Het Tweespan - Veldhoven (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
M.H.E. (Ria ) Bernards
M.H.E. (Ria ) Bernards
Creatief/ kunstzinnig bezig zijn heeft voor mij te maken met vormgeving van onze wereld, alleen de materialen en de vorm verschillen. Ik ben dan ook breed bezig van tekenen-schilderen tot beeldhouwen en modevak: kleding, hoeden en vilten. Daarnaast heb ik een eigen interieurontwerpbureau. Mijn passie is anderen het plezier leren ontdekken van creatief zijn. Ze bewuster maken van hun omgeving en leren kijken. Daarna spelen met materialen en technieken en leren hoe jij jouw ideeën vorm kunt geven. Leuk om daarbij verrast te worden en zelf nog veel te leren van cursisten! Voor vragen aan de docent, mail naar: ria.bernards@hetnet.nl