Een leven lang leren

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VUE400

Kanker DNA of stofwisseling?

Kanker DNA of stofwisseling?
Cursuscode: VUE400

Voor een lezing is het niet mogelijk u aan te melden via deze website: u kunt uzelf melden op de betreffende datum bij het Academisch Genootschap.

lezing door Jan Ramakers, voor meer informatie over deze spreker, zie onderaan

Is kanker primair een zeer ingewikkelde aandoening van DNA-mutaties of is kanker primair een eenvoudige en behandelbare stoornis in de cel? 
De sterfte aan kanker is in Nederland de hoogste van Europa op Slovenië na. Kanker is in Nederland nu doodsoorzaak nummer één. Ruim een op elke drie mensen krijgt in zijn leven met deze ziekte van doen en dat percentage schuift op naar 40 procent. Bijna 90 procent van alle kankergevallen treedt op na het vijftigste levensjaar, maar de ziekte is dan al reeds vele jaren verborgen en geleidelijk in het lichaam aan het ‘groeien’. Dit biedt een grote kans om na het veertigste levensjaar te beginnen om de zich ontwikkelende ziekte al in de verborgen fase aan te pakken - juist dàn wanneer het lichaam zelf de ziekte veelal nog de baas kan worden -, en vooral geen Russisch roulette te spelen door af te wachten totdat een tumor of klachten zich aandienen. 
Is de medische wetenschap zich bewust van de werkelijke oorzaak van kanker of zit de wetenschap in het therapeutisch onderzoek ongewild geparkeerd op dood spoor over het voornamelijk behandelen van symptomen van kanker met chirurgie, bestraling en chemotherapie? Inmiddels is de visie bekend dat kanker primair geen ingewikkelde ziekte is van veranderingen in het DNA , maar veel meer een eenvoudige stoornis in de cellen. En dat biedt voor kanker een groot perspectief voor vriendelijke en lichaamseigen therapieën zonder nare bijwerkingen, waarvoor er zowel preventief als curatief al zeer interessante en succesvolle opties bestaan en worden toegepast. In de lezing worden alle genoemde aspecten besproken.

Dinsdag 15 januari 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 8,00
Dhr. J. (Jan) Ramakers
20:00 - 22:00
Locatie: Academisch Genootschap (klik hier voor de adres gegevens)
J. (Jan) Ramakers
J. (Jan) Ramakers
Na zijn studie tot scheikundig ingenieur [1971], volgde Jan Ramakers in het voormalige Groot Ziekengasthuis in Den Bosch de opleiding tot klinisch chemicus [registratie 1976]; hij was daarna in hetzelfde ziekenhuis nog 27 jaar werkzaam als klinisch chemicus. Tijdens zijn emeritaat schreef hij het boek: ???Oorzaak en therapie in de geneeskunde".